bodø
Foto: Preben Hunstad

Fant drømmejobben i Bodø

Frank Gøran Nordheim var på jakt etter lederjobb i staten da jobben som kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet dukket opp.

Jobben ble hans, og han takket ja uten betenkningstid. Det har han ikke angret ett sekund på. Ikke bare er Luftfartstilsynet en utfordrende og givende arbeidsplass, men som bonus fikk han kona fra Nittedal med seg nordover til det han betegner som «fri tilgang til en vanvittig natur».

– Vi er glade i hav og fjell, og her har vi alle muligheter rett utenfor døra, sier Nordheim. Han er født i Bodø, oppvokst i Lofoten, og har mange år bak seg i Tromsø. De de siste årene jobbet han som medierådgiver i Kunnskapsdepartementet i Oslo.

– Bodø har alt. Her jobber jeg i et høykompetent miljø, vi er en nasjonal myndighet som jobber med riksperspektivet, samtidig som vi hele tiden har det internasjonale aspektet for øyet.

– Her trenger jeg heller ikke klatre så veldig høyt før jeg ser hjem, smiler han, og sikter til Lofotfjellene som ligger som en perlerad i horisonten.

Frank Gøran Nordheim mener det er positivt at statlige arbeidsplasser flyttes ut av hovedstaden. At det er mulig å bygge opp et solid fagmiljø andre steder, er Luft-fartstilsynet et strålende eksempel på.

– Når jeg i tillegg bor i en liten storby som er i sterk vekst, med kort vei til fly-plass og naturen utenfor døra, føler jeg meg svært privilegert, sier kommunikasjonsdirektøren.

 

nordheim
Frank Gøran Nordheim  Kommunikasjonsdirektør
Det er mulig å bygge opp et solid fagmiljø andre steder enn i hovedstaden

Attraktiv by

  • Bodø ble kåret til Norges mest attraktive by i 2016.
  • Viljen til å satse på sentrumsutvikling og prosjektet «Ny by – ny flyplass» avgjorde juryens valg av vinner.
  • Byen har ca 50 000 innbyggere, og feiret nylig 200 år
  • Stormen bibliotek og Stormen konserthus har høstet flere priser, og gav både sentrum og kulturlivet et løft.
  • Parkenfestivalen og Nordland musikkfestuke har plassert Bodø på det nasjonale kulturkartet.
  • Byen ligger der hav og fjell møtes, og gir alle muligheter for friluftsliv
  • Stort luftfartsmiljø, ny flyplass under planlegging og nasjonalt luftfartsmuseum

Mer informasjon om Bodø som bo – og arbeidssted finner du på www.bodo.no